Hakkımızda

Eskişehir Teknik Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi, 03 Ağustos 2021 tarih ve  20/1 sayılı Senato kararı ile kabul edilen yönerge çerçevesinde, doğrudan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğü makamına bağlı bir birim olarak faaliyette bulunmak üzere kurulmuştur.

Birimimizde yürütülecek olan çalışmalar üniversitemizin fakültelerinden öğretim elemanlarının 7-17 yaş grubu çocuklar için bilim, kültür, sanat ve spor konularında eğitim vermeleri şeklinde gerçekleşecektir.

Bu eğitimler çocukların herhangi bir alanla ilgili, üniversitede o alanda çalışan akademisyenler aracılığıyla, eğitim almalarını ve ilgili meslek dalları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak, çocukları meraklı olmaya ve eleştirel düşünmeye sevk edecektir.